Anslagstavlan

PÅ GÅNG PÅ STYRELSEMEDLEM HANS KELLERMANS ARBETSPLATS – SKOTTES MUSIKTEATER

Skottes Musikteater är stolt över att presentera Lilla Faust, en barn- och familje- föreställning från 6 år. Myterna om doktor Faust pakt med den diaboliske Mefisto växte fram i 1500-talets Tyskland. Under samma tid var dockteater ett vanligt folkligt marknadsnöje. Skottes föreställning berättar historien om doktor Johann Faust utifrån ett kringvandrande dockteatersällskaps perspektiv.

Den egensinnige allkonstnären Hans Kellerman står för manus, sce- nografi och dockor. Kompositören Erik Petersen bjuder publiken på ett antal nykomponerade sånger, och fantastiske Bo W Lindström från Pantomimteatern har hjälpt oss med regin.

Till pjäsens centrala gestalter hör den lilla teatertruppen och dess pub- lik, marknadsbesökarna, ett par obildade men ganska sluga dockspelare/ gycklare, en sträng pastor, en publikgrupp som flabbar åt Fausts bedrifter. Och mörkret, som kan bli så påtagligt att det personifieras…

För mer information, trailer och speldatum Skottesmusikteater.com

lillafaust_webb


PÅ GÅNG PÅ ORDFÖRANDE MARIA ERICSONS ARBETSPLATS – TEATER HALLAND

Gud i kulissen – maränger trumpeter oändligheter

Gud är förtvivlad över människornas fåfänga och vill förgöra världen. Han sitter i sin slitna snurrfåtölj uppe i logen och en tapper skara spektakulära arketyper försöker få honom på gott humör. En kvinnlig matador spelar dragspel och narren trumma och trumpet. Djävulen; elegant, orädd och stridslysten, känner sig missförstådd. Ängeln däremot är full av energi. Hon sjunger, dansar och gör allt för att muntra upp Gud och få honom på goda tankar.

”Visuell och musikalisk show” lovar regissör Ika Nord

För mer information, trailer och speldatum teaterhalland.se

Gud_i_kulissen


Dramawebben har fått ny webbplats

Den når du på www.dramawebben.se

Här finns katalogen över upphovsrättslig ny dramatik. Den uppdateras hela tiden med nya verk. Nu finns ca 450 pjäser katalogiserade och beskrivna. Vi publicerar också pjäserna i fulltext. 200 dramer kan du läsa i faksimil direkt på skärmen. Ca 50 av dessa är också publicerade i Word-format. Dessa kan du ladda ner och börja bearbeta direkt för scenen!


nationelladramaturgiatetAnslagstavlan